GETINTE EN DONKERE HUID

GETINTE EN DONKERE HUID

De behandeling van de getinte en donkere huid vergt een andere aanpak dan van een lichte huid door het verschil in de huidskleur/pigmentatie, de grote van talg/zweetklieren, littekenvorming enz…

Verschillen tussen de donkere huid en de lichte huid

 • De donkere huid heeft meer pigment dan de blanke huid

 • De donkere huid heeft meer talgklieren en grotere talgklieren en is
    dus vetter dan de blanke huid

 • In de donkere huid bevinden zich meer oppervlakkige bloedvaten dan in de blanke huid

 • De donkere huid heeft veel minder elastine vezels dan de blanke huid

 • De donkere huid is erg gevoelig voor littekenvorming

 • De donkere huid reageert sneller op externe factoren zoals:
     temperaturen/ infrarood stralen, wind, luchtvochtigheid enz..

In het Nederlandse klimaat gedragen getinte en donkere huid zich anders dan in een warm klimaat. De huid kan zijn functies die oorspronkelijk gericht was op warmteafgifte en bescherming tegen het zonlicht in de Tropen , dan ineens onvoldoende functioneert. Daardoor kunnen huidproblemen ontstaan o.a. vochtarme huid en onregelmatige doorbloeding, pigmentstoornissen, huidbeschadigingen, acne en teleangiëctastieën.

Toen ik in 2002 naar Nederland verhuisde, kreeg ik heel veel huidprobleem doordat mijn donkere huid die aangepast aan een warm klimaat was, raakte letterlijk in de war in een koud klimaat. Ik heb dus jarenlange persoonlijke ervaring met dit huidtype.

VERZORGING DONKERE HUID

Doordat de getinte en donkere huid meer talgklieren en grotere talgklieren hebben dan een lichte huid, moeten de producten hier ook op aangepast worden.

Een vette crème sluit helaas de huid af waardoor er ook geen vocht meer in de huid kan komen en dat maakt het probleem van dit huidtype alleen maar erger in plaats van beter.

Daardoor gebruiken we de Rebalancing-lijn van Neoderma producten gecombineerd met Neoderma Bio Peeling.

 

REBALANCING-LIJN BEVAT:

 • Een normaliserende 24 uur crème die uitstekend talgregulerend is en plantenextracten bevat. Het helpt om de talg (sebum) productie te verminderen en het evenwicht in de vette en acne huid te herstellen. De poriën vernauwen zich hierdoor en de huid zal minder glimmen.

 • Een intensief serum samengesteld met plantenextracten. Heeft een krachtig effect op de oorzaak van onevenwichtigheden in de huid, op bacteriën, vettigheid, vrije radicalen, vlekjes en mee-eters. 

 • Een crèmeachtige masker die samengesteld is met natuurlijke klei en plantenextracten om bovenmatige vetafscheiding te absorberen en elimineren. Minimaliseert het ontstaan van poriën en andere huidoneffenheden en houdt de huid zacht. 

 • Een zachte klei masker met reinigende eigenschappen. Werkt tot diep in de huid en absorbeert overmatige talgproductie. Geeft de huid een zuiver aanzien. 

 

Een getinte tot donkere huid verbrandt niet snel, maar ook bij dit huidtype is zonbescherming belangrijk. Dit huidtype heeft wat meer kans op melasma - grillig gevormde vlekken die zichtbaar worden en verergeren onder invloed van zonlicht.

 

Nieuwe reacties

25.12 | 15:32

Heb net een bericht via messenger gestuurd.

11.02 | 22:43

Wil graag mijn website van aloe vera FOREVER LIVING onder de aandacht brengen.

Zou heel graag reclame maken op Uw website.

https://shop.foreverliving.com/reta

28.11 | 17:15

Dear Mary, if you had clicked on this button: " Waar u ons kunt vinden" you would have found all my contact (phone) details.

28.11 | 13:56

Please put contact (phone) details on website?